Badbevalling

Vaak vinden vrouwen (zwanger of niet) in bad gaan prettig. Even je gedachten verzetten en je kunt je heerlijk ontspannen door het warme water. Eigenlijk geldt dit ook tijdens een badbevalling. Het warme water helpt je te ontspannen. Dit heeft als voordeel dat je de weeën beter kunt behappen. Daarnaast zie je dat door een betere ontspanning de ontsluiting vlotter verloopt. Ook zorgt het warme water dat je huid soepel en weker wordt, waardoor inscheuren beperkt kan worden. Dat zijn al hele mooie voordelen voor jezelf. Maar ook het kindje komt vanuit een warme baarmoeder met lekker warm vruchtwater in een warm bad met water terecht. Deze overgang van warmte naar kou verloopt dan ook wat geleidelijker voor je pasgeboren kindje. 

Wil je alleen tijdens de weeën in bad, dan volstaat een normaal bad. Willen jullie dat jullie kindje in bad geboren wordt dan heb je een bevalbad nodig. Je kan een bevalbad huren of kopen. Voor een professioneel bevalbad kun je terecht bij:

Ook in het ziekenhuis doen wij badbevallingen. Je hoeft dan geen bad zelf te kopen of huren. Deze zijn al aanwezig in het ziekenhuis. Wanneer er complicaties zijn tijdens de bevalling is een badbevalling niet mogelijk.