Flesvoeding

Wanneer je geen borstvoeding wil of kan geven is flesvoeding een goed alternatief. 

Wat er precies in flesvoeding zit is wettelijk bepaald. Bijna alle merken bevatten eiwit uit koemelk, dat wordt bewerkt. Qua samenstelling lijken alle merken erg veel op elkaar. Het maakt dus niet uit welk merk flesvoeding je gebruikt. Er zijn wel verschillende type flesvoeding. Je kan starten met de standaard module, mocht je willen overstappen naar een ander type (bijvoorbeeld voeding voor hongerige baby's) overleg dit dan eerst met het consultatiebureau. 

In de eerste week na de geboorte van je kindje wordt de voeding geleidelijk opgehoogd. De maag van je kindje is nog heel klein en heeft tijd nodig om op te rekken. Wanneer je kindje te veel voeding binnen zou krijgen kan dat vervelende klachten geven. Het verloop van het ophogen van de voeding zie je in onderstaand schema. 

Leeftijd baby in dagen Hoeveelheid voeding  in cc                                                          
1 10 cc
2 20 cc
3 30 cc
4 40 cc
5 50 cc
60 cc
7 70 cc
8 80 cc


Belangrijk is dat je de fles nauwkeurig en hygiënisch klaar maakt. Laat in het begin niet te veel verschillende mensen de fles geven. In deze periode gaat je kindje je leren kennen en voelt zich vooral bij jou veilig.

Hoe je de voeding klaar maakt staat altijd op de verpakking. De kraamverzorgster gaat jullie hier natuurlijk ook in begeleiden. Na de kraamweek weten jullie in precies hoe dit moet.

Vanaf de 8e dag na de geboorte krijgt je kindje, indien je flesvoeding geeft, Vitamine D. De Vitamine K zit al verwerkt in de flesvoeding.