Vitamines en mineralen

Vitamines en mineralen helpen je lichaam gezond te houden. Tijdens je zwangerschap is je lichaam hard aan het werk. Extra vitamines kunnen een goede ondersteuning bieden. Ook in de periode vóór en na de zwangerschap zijn vitamines onmisbaar. Neem wel altijd zwangerschapsvitaminen om te voorkomen dat je een verkeerde dosering binnen krijgt. 

Foliumzuur

Foliumzuur (vitamine B11) is belangrijk voor zowel de groei en werking van het lichaam als voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Tevens is foliumzuur belangrijk voor de vroege ontwikkeling van je kindje. Bij een tekort aan foliumzuur kan er bij jezelf bloedarmoede ontstaan. Bij je kindje is er een verhoogde kans op een open ruggetje, hazenlip en een gespleten verhemelte. Om deze kansen te verkleinen adviseren we je wanneer je zwanger wil worden of zwanger bent elke dag 400 microgram foliumzuur te slikken tot een zwangerschapsduur van 10 weken.

Vitamine D

Vitamine D helpt bij de celdeling en draagt bij aan het behoud van sterke botten. Vitamine D is ook belangrijk voor een goede opname van calcium. We adviseren tijdens de zwangerschap dagelijks 10 microgram in te nemen. 

Visolie (omega 3)

Visolie draag bij aan de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen van je kindje tijdens de zwangerschap. We adviseren 200mg per dag te gebruiken wanneer je zwanger bent.

Calcium

Indien je weinig tot geen zuivelproducten eet of drinkt wordt aangeraden om tijdens de zwangerschap meer calcium in te nemen via de voeding of via calciumtabletten. Voldoende inname van calcium is belangrijk voor de groei van je kindje. Tevens verkleint het de kans op het krijgen van een hoge bloeddruk en zwangerschapsvergiftiging. Vanaf 12 weken kan je starten met 1000mg calcium per dag.

.